Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bandog History

Bandog

Hogyan különböztethető meg felhasználhatósága alapján az argentin dog, bandog, mészáros alano és az alano gentil
Annak ellenére hogy mind a négy fajta őrző -védő, vadász és lefogó.
A bandog őrző-védő, vadász és le fogó, de inkább lefogó és őrző védő, ám még inkább őrző védő mint lefogó.
A mészáros alano őrző védő Vadász és le fogok inkább őrző védő és nem fogok ám Még inkább nem fogok mint őrző védő.
Az alaunt gentil, őrző - védő, vadász és lefogó, de inkább vadász és lefogó, méginkább vadász mint lefogó.
Az Argentín dog, valóban őrző-védő, vadász és lefogó

 

 

A Bandog kutyákról napjainkban már keveset tudunk. Az ősi kutyák restaurációja a célunk ezért minden kortárs információt meg kell vizsgálnunk.

A bandogge" kifejezés eredete

Az ősi szövegekben a " bandogge" szó minden esetben egy olyan kutyára vonatkozik, amelyet ember vagy vadállat elfogására használnak. Szintén fontos utalást találunk arra , hogy szabadságában korlátozott, pórázhoz, vagy láncal kötött kutyát felszabadítanak, ember vagy a vadállat levadászására.

A "banda" szó jelentése "megkötni", vagy egy kifejezett típusú kötést jelent. A "bande" szó angolra fordítva "megkötözött szolga"

 A ,,dogge" bizonytalan eredetű kifejezés de joggal feltételezhető,hogy a szó egy jelentős méretű és hatalmas kutyára utal. Úgy tűnik a megnevezés valamiféle Masztiff típusra enged következtetni.

Azt viszont le kell szögeznünk, hogy a történeti leírások a Masztiff típust sokkal aktívabb és kevésbé eltúlzott típusként jellemzik, nem olyannak mint amit a legtöbb masztiff fajtában ma látunk. A testtömeg minden esetben kihangsúlyozott de legfőbb figyelem a szükséges feladatok elvégzésére fókuszálódik. A kor Masztiff típusánál a nagy méret és tömeg kívánatos ugyan, amíg ez a teljesítményt nem akadályozza.

Sokan úgy vélik hogy a bandogge egyfajta keresztezett kutya; ez azonban nem igaz ... Nem létezik olyan forrás, feljegyzés, amely említené, vagy csak utalna arra, hogy a Bandogge kifejezés egy keresztezett kutyát vagy egy kevert fajtájú kutyát takarna. A mai értelemben vett fajták azokban az időkben nem léteztek.

Az élesen elkülönült fajták, a pontosan finomított típusú formák csak jóval később alakultak ki. Annak az elképzelésnek tehát, hogy a bandogge típus a kevert tenyésztés terméke, semmi köze sincs a " bandogge" kifejezéshez.

Néhány évszázaddal ezelőtt a bulldogok és a masztiff típusú kutyák már hasonló jellegűek lehettek mint amelyeket a múlt századi megkopott fotókon láthatunk. Az "ősi időkben", még akkor is, ha a fajták nem voltak feljegyezve, biztosan felismerhetők lehettek azok a típusok amelyeket más-más feladatkörre szelektáltak, amelyek egyedi, fajtájukra jellemző tulajdonságokkal, különleges képességekkel rendelkeztek.

A munkakutyákat különleges feladatok elvégzése alapján tenyészthették, hogy ilyen feladatokat ellátó utódokat hozzanak létre.  A kutyák teljesítményének fenntartása érdekében elvégzett szelektív tenyésztés a kutyapopulációk elkülönüléséhez vezetett.

Ennek ellenére a "fajták" elképzelés modern fogalom, ezért nem volt ok arra, hogy a kereszttenyésztésel fixáljanak le a munka szempontjából haszontalan jellegeket. Ehelyett az emberek a nehéz időkben egyszerűen csak fedeztették a legjobb munkakutyáikat olyan kutyákkal, amelyek szintén eredményesen dolgoztak.

Nehéz idők voltak ezek, a kutyák voltak az eszközök amelyek segtették az embereket a túlélésben. Csak azok a kutyák maradhattak életben amelyek képesek voltak a feladataik elvégzésére. Meg kellett felelniük az elvárásoknak, különben haszontalanokká váltak. A nehéz, ínséges időkben csak a leghasznosabb kutyák számára jutott étel. 

Ilyen kutya volt a bandogge is , vadász, vagyonőr, testőr és harcos egy személyben.

 

A munkás bandagge története

"Mély éjszaka, sötét éjszaka, az éjszaka csendes,
Az az idő, amikor Troy tűzbe került;
Abban az időben, amikor a sikoltozók sírnak és tiltják -
És a szellemek járnak és a szellemek feltörik a sírjukat ... "

    - William Shakespeare, VI. Henrik király

Bandogges : A legendák kutyái

A történeti dokumentumok jól illusztrálják, hogy a " bandogge " kifejezést olyan munka kutyákra használták, amelyek különleges harci feladatokat teljesítettek. Nem egy megjelenésében elkülönülő fajtára, sem egy keresztezett kutyára nem utalnak ezek a források.
 
 Bár a bandogge- kat tipikusan mint Molosszereket jellemezték, ám a " bandogge " kifejezés nem a fajta származására vagy a fajta genetikai összetételére utalt. Ehelyett a " bandogge " kifejezés a kutyák feladataira, képességeire és a " bandogge-ok " által megjelenített tulajdonságokra, legfőképp feladataik betöltésére fókuszált.

A " bandogge " kifejezés a William Shakespeare szóhasználatát megelőzi az 1500-as években, és annak történeti kontextusa következetesen leírja a láncal megfékezett kutyát, amelyet feladatai elvégzése, ha kellett harci feladatok elvégzése során szabadítottak fel. Az igényektől függően a bandog ellenfele lehetett ember vagy vadállat.  Vagyonőr, személyi testőr vagy vadászkutyákként dolgoztak.  Veszélyes vadak elfogására vagy megölésére használták.  Sok bandogge olyan jól teljesített,  hogy a bandogge kifejezés még ma is legendás státuszt szerzett a letűnt korok gladiátorainak. 

egészséges, képes kutyáknak kell maradniuk, akik 10-15 évig élhetnek és dolgozhatnak.

A kutyák rendkívüli bátorsága aligha hihető. A harci ősök hosszú sorából tenyésztettek, az előállított kutyák olyan erélyes és bátorságosak voltak, hogy szinte érzéketlenek a fájdalomtól. Edgar Farman könyvében (1900-as évek) a Bulldog történetében a szakember azt írta:

    " Az 1500-as években az irodalomban először említett" Bulldog "szó a másik legrégibb írásmóddal volt a" bandog "és a" bandogge " szó , és egyesek szerint a háborús kutyák a keresztes hadjárókban (középkori harcok a 11. és 13. század között) .

William Harrison Anglia (1586) megfogalmazásában megemlíti a " bandogge " szót, és kifejti, hogy "sokan kötődnek láncokhoz és erős kötvényekhez a napi idő alatt, hogy külföldre sebezzenek ", és tovább írja le a kutyát, hogy " egy hatalmas kutya, makacs, rongyos, lelkes, bölényes teste, rettenetes és félelmetes, hogy meglátja, és gyakran hevesebben és elesik, mint bármely archadzsáni vagy korzikai folyó. "Dr. Caius (1576) kimondja, hogy többek között a" masztiff vagy A bandogge jól használható a róka és a borzsa ellen, hogy vadon és szelídítsék a sertéseket a rétekből és a legelőkből, harapni és börtönbe venni a fülön, amikor erre szükség van. "

Ezekben az időkben az emberek csak akkor  tudngedni magának, hogy a kutyák nagy

 

Csak azok a kutyák maradhattak életben amelyek megvesztegethetetlen hűséget, stabilitást, bizalmat, kivételes fizikai teljesítményt, hatékonyságot, tartósságot, formázhatóságot mutattak valamint megfelelő idegrendszerrel és temperamentummal rendelkeztek.

 A bandogge ereje és nagysága nem a tömegében vagy méreteiben rejlik

 bizonyítja a teljesítményét azzal, hogy olyan hajlékony képességet és félelmet nem ismerő elhatározást mutat.

A jól nevelt bandog akár munkájuk során sem jelenthet aggodalmat saját jóléte iránt, bár közben rendkívüli aggodalomra adhat okot a családjának, vagy a hozzárendelt feladatok elvégzésére. A bandoggok már régóta léteznek , talán a civilizáció fejlődése óta, mivel az ilyen kutyák kielégítették a szükségletet, és nagyon jól szolgáltak az embernek vagy megvédte családjaikat, otthonukat és más értékes vagyont.

Óvakodjatok azoktól, akik nem dolgoznak a kutyáikon, és csak azokat a képeket mutatják meg, amelyek csak játszanak, állnak, ültek vagy helyezkednek el. Az igazi bandogot nagyrészt a karaktere határozza meg, nem csak a megjelenése. A kizárólag külemre szelektáló tenyésztők szinte paraziták a bandogge legendás munkatörténetéről és teljesítményéről. Az igazi Bandogot a munkaképessége, a formázhatósága, a vonatképességük , a temperamentuma, a hajtásuk , a stabilitásuk és a szerkezeti szilárdsága határozza meg. Néhány tenyésztő megpróbálja lenyűgözni a potenciális vásárlókat hivatkozva a kutyáikra, mint "regisztrált bandogok ", mégis olyan nyilvántartást használ, amely nem erősíti meg a munkaképességet. A kutyák nem olvasnak papírokat. Miután a bandog definícióját megértették, nyilvánvaló, hogy a nyilvántartás nem tudja őszintén hivatkozni a kutyákra mint "regisztrált zenészek", anélkül, ezért minden olyan " Bandog tenyésztő ", aki ilyen lajstromozást próbál használni "hitelességi bélyegzőként", gyanúsnak kell lennie a csalásnak. Mielőtt "papírokkal" meggyőződne, ellenőrizze, hogy a nyilvántartás megkívánja-e a munkaképesség bemutatását.

Ne tévesszen meg abban sem, hogy hízelhet a tenyésztésben, mert jó kutyák nevét visszakapja a törzskönyvbe. Ha a tulajdonságokat nem minden generáció teszteli, akkor a teljesítmény gyorsan elvész. Ha a tenyésztő nem tesz semmit a tenyészállománnyal kapcsolatban, nincs jelentős oka annak, hogy egy kutyát el tudják végezni. A törzskönyvezés önmagában és a teljesítmény kritériumok nélkül gyorsan a nyerteseket vesztesekké alakítja, és mindazok, amelyek még mindig maradnak, az árnyékok, amik egykor voltak. A törzskönyvezett kutyáknak képesnek kell lenniük arra, hogy jól dolgozhassanak és jól működjenek. Tudják-e a " bandogs " -uk a törzskönyvben szereplő neveket? Ezek a kutyák csak azért jöttek legendásnak, mert azok megvalósultak, és semmilyen más ok nélkül. A győzteseket a verseny minden formáján nem állítják ki. Bizonyítással készültek. A cselekvések hangosabbak, mint a szavak, ezért nézze meg, hogy ezek a " bandog tenyésztők " mit tehetnek, mielőtt elhoznátok őket a szavukon .

Thorneywood Terrorja

Nagy vadászok / fogók ...

Háborúk kutyái (Molosser és Bandogge típusok)

Egyéb képek ...

Néhány kisebb Bull-baiter és más típusú kutya (nem bandogs , de kapcsolatban) ...

A Swinford Bandog származása

Az oldal információi az American Sentinel K-9 tulajdonában vannak, és a copywrite védett. Nem feltétlenül másolható vagy terjeszthető a H. Lee Robinson írásos beleegyezése nélkül.

Dr. John Bayard Swinford és a Swinford Bandog

John Bayard Swinford, a DVM 1971 novemberében halt meg, mielőtt befejezte célját, hogy megteremtse az összes modern társkereső kutya közül a legnagyobbat; azonban a teljesítmény-kiválasztási módszerek alkalmazásával ő és néhány barátja kifejlesztette a Swinford Bandog / Bandogge-t . Víziója számos nagy, erőteljes, atlétikus, magas vezetésű, stabil gondolkodású kutya létrehozását eredményezte, amelyek legfontosabbak valóban funkcionális kísérő őr kutyák voltak.

John víziója kissé felbukkant abban, hogy sok hagyományos munkakutya rossz szelekciót szenved. A kutyáknak egyszerre bizonyos feladatok elvégzésével kellett keresniük magukat. A modern "munkás masztiffák" már nem voltak működőképesek, és csak az ő árnyékává váltak. Azok a kutyák, akikről egyszer tudtak dolgozni a masztiffek, elvesztették az egyensúlyt, nem rendelkeztek strukturális szilárdsággal, hiányoztak a szükséges mentális vezetékek (nem motiváltak a munkához) és általában lustaak voltak. Sokan sok viselkedési problémát is mutattak.
A tenyésztők bemutatták a kozmetikai megjelenést azon funkcionális szempontok fölött, amelyek meghatározzák a különböző munkahelyeket és egyes esetekben még az egészség általános vonatkozásait is. Az elveszett képességek felébresztése és a masztiff típusú kutyák modern védelmi hatékonyságának növelése érdekében John meg akarta újítani a dolgozó masztiff kutyát, ismét kiválasztva a teljesítményt minden más kritériumon felül, mint ahogy évszázadokkal korábban történt.

John teljesítménye megköveteli, hogy a kutyák teljesen stabilak legyenek a családon belül, és bizonyos gladiátor jellegzetességeket is megköveteltek. Swinford Bandog- nak teljesen biztonságosnak, megbízhatónak és stabilnak kell lennie az otthoni környezetben, de nem is fél semmit. Ebből kifolyólag John kiválasztotta a vadkutyákat (különösen az APBT-t), hogy fontos szerepet játsszon a funkcionális munkás masztiff típusú kutyák ébredésében, javítva állóképességüket, meghajtásaikat, atlétikai képességét, bizalmát és általános egészségi állapotát. A jobb oldalon látható John Swinford, a DVM, a Bantu-val, aki a Swinford Bandog program legismertebb kutyája volt.

Az alapítvány fajták

A teljesítményválasztás használatával John gondosan kiválasztott különböző típusú hangokat, védő masztiffákat (elsősorban az angol masztiffot), és tenyésztette őket a bizonyítottan "Bull-n-Terrierek" ( APBT ) az eredeti Swinford Bandogok előállításához . Bantu, a fent látható kutya volt az első generációs Swinford Bandog, amelyet az 1960-as években készítettek egy bizonyított "bull-n-terrier" tenyésztésből (Kelly "Bobtail Buddy" 2xW, nem ábrázolt) egy kivételes angol masztiffhoz az "Octavia" néven ismert kiskutya (a képen a fiatal Bantu és az alomtársak).

Egyértelmű, hogy az anya egy angol masztiff, amint arról a Sporting Dog Journal is beszámolt. Swinford leghíresebb banda , "Bantu" néven ismert (bár itt az anyjával ropogott), bár valójában nem az első Swinford Bandog volt, és még ő sem volt az első "Swinford's Bantu". Korábban John Swinford tenyésztette őket, és elkészítette az első Swinford's Bantut; Sajnos az első Bantu egy autóbalesetben halt meg. John Swinford 1971 októberében bekövetkezett halála után a második Swinford's Bantu meglehetősen híressé vált, aminek eredményeképpen Jack Kelly Sporting Dog Journal és Carl Semencic első könyve 1972 július-augusztusában jelent meg.

A legendás dogmatikus Pete Sparks szintén Swinford Bandogot (a jobb oldalon Mr. Sparks-t ábrázolt) nevezett, melyet Dr. Swinford tenyésztett. A Swinford's Bandogs többségéhez hasonlóan Tora genetikai alapja kizárólag angol masztiff és vadszaporított APBT eredetű volt.

Remélhetőleg ez az információ megmagyarázza a Swinford tényleges Bandog tenyészetének kérdését, mivel Semencic könyveiben nem ismertették a Bantu tenyésztését, ám a többi Bandog tenyésztése is volt. Ez a hiányos információ több embert félrevezet. Pontos jelentések arról, hogy a Swinford's Bandog-okat hogyan tenyésztették, a Sporting Dog Journalban jelentették, de ez egy nagyon korlátozott kiadvány volt, és sokkal nehezebb volt az általános kutya rajongóinak megragadni.

A Swinford Bandog tenyésztési programjára vonatkozó számos félreértés származik Semencic könyvről, mert a Thor nevű bandogot az első generációs nosztalgi masztiff és APBT-ként írta le. Ez igaz ... és voltak más hasonló projektekkel is, de amit semencic nem említett, az a tény, hogy Thor és sok más ilyen bandog nem a Bandog Swinford programból származik . Ezt tisztázni kellene, mivel számos embert megtévesztett.

Ha megkapja Semencic könyve egy példányát, az elismerés oldalán a Martin Lieberman és a Kevin Covas nevét olvashatja. Martin, Kevin, és sokszor meséltem ezeknek a kutyáknak a történetét ... túl sok órát számítottam. Martin Lieberman nagyon jól ismerte Swinford munkáját, és szerepet játszott az eredeti Swinford Bandogok fejlesztésében. Kevin Covas tulajdonosa a Thor nevű bandog volt. Thor a nápolyi masztiff és az APBT tenyésztéséből származott, de ahogy korábban említettük, Thor nem a Swinford's Bandog programból készült. Kevin maga nem vett részt az eredeti Swinford Bandog projektben; Mindazonáltal tudatában volt ennek, és képes volt érvényesíteni az akkor még létező többi Bandog- projektet. Thor valójában egy teljesen független tenyésztőből származott, amit egy újságban találtak. Nem kapcsolt állományból származott, és több évvel John Swinford halála után vásárolta meg. Ez azt jelenti, hogy maga Thor egy nápolyi masztiff és az APBT tenyésztése volt.

Thor nagyon szerette futni a futópadot, és Semencic könyve nagyrészt ezért volt, de ismét nem Swinford tenyésztett Bandog volt . Manapság Kevin jelenleg egy Swinford-t (pl. Egy amerikai szenzoros kutyát) tulajdonít a programunkból. Amikor Thornak volt a tulajdonosa, Kevin súlyosan felemelte a súlyemelést, és a kutyáját arra késztette, hogy gyakoroljon vele. Kevin is tudta, hogyan kell hegeszteni és csinálni két futópadot, hogy kényelmesebbé tegye a kutyáját. Több éven át tulajdonában volt az egyik olyan malom, amelyet Thor futott, de végül úgy döntöttem, hogy megszabadulok tőle, mivel kevés hasznomat éltem. Martin Lieberman tulajdonában van a másik malom, amelyet Kevin tervezett. Nagyon kézenfekvőek voltak a tervezésben, hogy képesek legyenek a kutyákat kezelni a 100 # jel fölött. Thor malmát, amelyik tulajdonom volt, itt látható.

Mint azt a Sporting Dog Journal is rögzíti

A Sporting Dog Journal 1972 július-augusztusában Jack Kelly rövid történetet írt a Swinford Bandogsról , amely a kérdés " fedőcíme " volt. Körülbelül 30 évvel később, Kelly ismét írt egy rövid cikket Swinford munkáját egy könyvet. Mindkét esetben Jack Kelly elismeri az APBT kutyákon tenyésztett angol masztiff használatát. Kelly könyvében John azt állította: " John szándékában áll saját kutyafaját létrehozni azáltal, hogy az angol masztiffát egy amerikai pitbulliterrierre költözte ." Az SDJ 1972 július-augusztusi számában Mr. Kelly hivatkozik az angol masztiffre, az APBT-re, és a többi alapfajtára is utal. Ebben a folyóiratban Kelly azt állítja, hogy " John elképzelései ezeknek a kutyáknak a tenyésztésére az volt, hogy megpróbálják megtenni az egyes fajták kívánatos tulajdonságait és a szelektív tenyésztést, hogy egy minden célra alkalmas őrkutyát készítsenek, ami vadászó kutya volt ." Mr. Kelly Swinfordra is hivatkozott arra a tényre, hogy bár Swinford maga nem tartotta a kutyák kutyáját, szeretett minden kutyát. Továbbá leírta Swinfordot olyan személyként, aki mindig hajlandó volt felajánlani szolgáltatásait, hogy mindent megtegyen, ami állatorvosként működött a különböző kutyák és kutyák klubjai számára.

Bantu - egy másik dokumentált jelentés

Sajnálatos módon a Semantic könyveiben bemutatott Bantu-fotó, valamint a Bantu és a Rottweiler közötti összeütközés rövid leírása nagyrészt arról szól, hogy hány ember ismerte meg a Bantut. Bár ez a könyv hivatkozik a Swinford's Bandogs őrkutyákra, ez nem a legjobb forrása a Swinford Bandog fajtának, mivel a könyv sajnos sok harci fajtára és ilyen tevékenységre összpontosított. E könyven belül arról számoltak be, hogy a Bantu-t egy Rottweiler ellen küzdő szélsőséges vadság ellen ismerték meg, mégis Bantu erőteljes erővel és intenzitással felülmúlta az ellenfelét, hogy a Rottweiler gyorsan kilép, és nem is kényszeríthető arra, hogy Bantut, míg Bantu rendkívüli elszántságot mutatott a folytatáshoz. Azt is jelentették, hogy a meccs elsősorban annak bizonyítására szolgál, hogy a Rottweiler nem igazi gladiátor fajta volt. Sajnos ez a könyv nem igyekezett illusztrálni a Bantu és a többi Swinford Bandogs legjelentősebb képességét atlétikai és hatalmas őr kutyák számára.

Semencic könyve, bár nagy érdeklődést mutatott a fajtánál, sok szempontból volt hátránya a fajtáknak, amelyek célja valódi őrző fajtának tekinteni ... mivel a fajta jelentős elismerést nyert, amikor a harci kutyát kiemelkedő minőségi vadkutyából állítják elő Készlet. Bár az eredeti Swinford zenekarok többsége sokkal fizikailag és szellemileg is képes volt más hagyományos őrző fajtákhoz képest, a fajtához tartozó fejlesztő szerint John Swinford, a DVM továbbra is egy családi felügyelő vagy védő kutya maradt. Semencicre sem tudok beszélni arról, hogy miért választotta inkább a harci képességet, mint a kutya képességei védő kutyáként, de gyanítom, hogy a médiumhoz hasonlóan a "sokk és félelmet" hogy felhívja a figyelmet a fajra. Sajnos ez a fajta figyelem nem volt, hiszen a fajtát először és legelterjedtebben családi védő kutyaként és házi őrző kutyáként állították elő, amit tisztább szemlélettel kellett volna szemléltetnie a fajtánál Semencic első kiadványában.

A teljesítményvizsgálat megfelelőbb módjai ASCR

Az American Sentinel Canine Registry védelmet nyújt a kutyáiknak védőmunkával vagy jogi vadászattal, de nem fogad el semmilyen illegális tevékenységet és minden bizonnyal erős pozíciót mutat a kutya elleni küzdelem ellen. Ez azt jelenti, hogy a tevékenységek, amelyeken John Swinford részt vett Bantu-ban, körülbelül 50 évvel ezelőtt történt, és természetesen nem mehetünk vissza időben az ilyen események megelőzésére. Az ASCR úgy tekinti a kutya harcát, mint brutális és embertelen tevékenységet, ami teljesen gátolja a gladiátoros kutya képességeinek tesztelését. A fentieket csak a történeti információk kezelése céljából közöltük, és a kutyák elleni harc tevékenységét természetesen nem fogadják el . Kérjük, tegye kedvtelésbe a kutyáit, és NEM vegyen részt ilyen események során. Ha útmutatásra van szüksége a megfelelő értékelési intézkedésekkel kapcsolatban, örömmel osztjuk meg Önnel a jogi, megfelelőbb és teljesen humánus képzési módszereket. A teljesítményválasztás mértéke nagyon feltárja a vizsgált kutyák minőségét. Az American Sentinel Canine Registry (ASCR) csak a testmozgás és a stresszekkel szembeni ellenállóképesség alkalmazását segíti elő a különböző fizikai állóképesség (előtti kimerültség), a mentális állóképesség és a különböző fenyegetések iránti elkötelezettség kombinálásával, mivel azok a védelemben az őrzőkutya-munkára vagy a veszélyes vadászathoz használt kutya-kutyákra. Meg kell jegyezni, hogy a kutyákkal vagy az állatok kegyetlenségével foglalkozó embereket állandóan tilos betiltani a kutyáknak az ASCR-el való nyilvántartásba vételén, valamint az ASCR által tartott eseményeken való részvétel betiltásáról . Bár John nagyon sikeres volt a Swinford Bandog fejlesztésében, sajnos 1971 októberében halt meg, mielőtt a fajta valóban megalapozott, és eredeti munkája több évvel később meghalt. Az új fajta létrehozása széleskörű munkát igényel, és a legtöbb ember egyszerűen nem hajlandó felmutatni az új fajta létrehozásához szükséges erőfeszítéseket, különösen, mivel sokkal könnyebb egyszerűen dolgozni egy olyan fajtával, amely jelenleg létrejön.

Az ASCR jelenleg "nyitott nyilvántartás", és elfogadja a külső kutyákat a nyilvántartásba , az ASCR Breed Suitability Test (BST) és az ASC Standard által meghatározott teljesítménykövetelmények és alapszabályok sikeres elvégzése alapján . Bár nem vagyunk érdekeltek az ASC Breed Standard teljes nyilvános közzétételét megelőzően a közzététel és a szerzői jog védelme érdekében, akkor kattints az itt található linkekre, ha meg szeretné tekinteni az ASCR regisztrációs űrlapot , ha érdekelne egy alkalmazás.

Az ASCR úgy döntött, hogy használja az American Sentinel nevet, hogy megkülönböztesse programunkat a többi " bandog " programtól. Ez azért történt, mert az amerikai Sentinel zenekarok jóval magasabb színvonalúak, mint a " bandog programok " többsége, amelyeknek nincsenek szigorú teljesítmény kiválasztási követelményei, és ellentmondásos tenyésztési célok. Ha érdekel ezekben a kutyákban, vegye figyelembe az ASCR által elfogadott tenyészetek közötti különbségeket, amelyek az ASC regisztrálását a teljesítményválasztáson keresztül szerezték, és az egyre népszerűbb " Bandogs " -ok , amelyek teljesítménymutatók nélkül, vagy akár konkrét célok és szabványok nélkül tenyésztik őket.

Az ASCR alaposan áttekintette az eredeti Swinford Standard-ot, mielőtt az American Sentinel fajtaelőállítást előállította volna, és vannak hasonlóságok a kettő között; Az American Sentinel fajta szabvány azonban minden bizonnyal jobb. Az ASCR irányelvei gondos írásos alkotásokból állnak, amelyek évtizedek óta alapos tanulmányozással rendelkeznek. Az ASC szabvány meghatározza a fajtaválasztás irányait az ASC Breed Suitability Test (BST) teljesítményminták alapján, beleértve a fizikai athleticist, a mentális meghatározást és a védelmi teljesítményt. Az ASC Standard helyen végzett iránymutatások mindenek felett vannak, de vannak olyan iránymutatások is, amelyek az ASC Breed Standartban leírtak szerint a fajtaalapítványt, valamint a kívánt anatómiai preferenciákat tartalmazzák. Az ASRK mint "American Sentinel Canine" -ként regisztrálható egyetlen módja, ha az ASCR Breed Standards-ban írt teljesítmény- és típus-irányelveket átadja.

Ha érdeklődik az ASCR további információitól, kérjük, küldjön e-mailt az americansentinelk9@gmail.com címre. Azok a tenyésztők, akik regisztrálják kutyáikat az ASCR-ben, várhatóan nem fognak rövid vágást végrehajtani. Várakozásuk szerint a legjobbakat keresik és a legjobbak tenyésztési filozófiáját modellezik. Ez az ASC Breed Suitability Teszt és a genetikai alapelvek megértése érdekében az ASCR reményei szerint tovább folytatja a John munkájának fejlődését, a teljesítményt az American Sentinel Canines tenyésztésével.

/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx,x

Bandog Kennels egész évente feljegyzéseket és rezervációkat vesz fel kölykökre különböző színezetekkel, rendkívül jó minőségű egyedülálló és kizárólag munkai- K9 vér sorokból. Minden kiskutya az Andante Bandog Kennels tenyésztő farmon szakmai állatorvosi felügyelet alatt vannak születésük óta. Helyesen beoltott, egy rendszeres, kiváló minőségű étrend alapján jelentős mennyiségű vitaminok és fehérjék pótlékkal. Minden kiskutya regisztrálva van az SBK- Szlovák Bandog Club-ban, tetoválva van, mikro cipel, és származási papírral az SBK eredetről el van látva. Andante Bandog Kennels kérésre saját minőségi tanúsítványokat ad ki garantálva a származást és a fajtisztaságot az eredeti Andante Bandog Kennelek K9 dolgozó vér soroknál. www.bandog-slovakia.sk"; 

A sharp X kanári mix az mióta bandog? tudtommal a bandog 
"A Bandog megalkotásának receptje a következő: egy APBT kannal fedeztetnek egy rottweiler szukát, míg a másik oldalon ez a párosítás ridgeback (vagy argentin dog) bullmastiff. A megszületett keverékeket a másik ág egyedeivel párosítják, és ennek eredményeként kapunk Bandogot." 

depersze amerikában állítólag molosszer X apbt = bandog. 

X,,,,,,,,,xxxxxxxxx,x

Itt nálunk németországban nagyon elterjedt a molosser kutyafajták keverése.Van: Antikdoggen,Bullenbeisser,Bandog,Saupacher stb.Ezek közül az antikdoggent emelném ki,mert ök legalább nagyon odafigyelnek a kutyák genetikáira,HD-re,ED-re,OCD-re sziv,szóval szinte mindenre,és ök már 5 éve csinálják ezt.Egy "uj fajtát szeretnének kreálni,ami Cane Corso és Dogo Canárióból + stb áll. ASzóval itt németben is megy a harc,sokan ellenük vannak de sokan mellettük is... 
Itt egy pár link,meg lehet nézni... 

http://www.antikdoggen-zg.de/ 
www.antikdoggen.de 
http://www.antikdogge.de/ 

eszem megáll.